carpe diem

Hoppade 90 min passet idag, energin finns men inte kraften i benen.. Tänkte lägga mig och läsa en stund, ta en kärringvila innan det är dags att svira om för jag är toktrött! Måttligt besviken att min klänning inte kom i tid, men vi lyckades panikshoppa igårkväll sen var det problemet löst.. Gott nytt år, hoppas att det blir bättre än 2011.. ♥





Irish cream


Känner verkligen att jag behövde den här ledigheten, men den går väldigt fort, det är ju nästa vecka som ska springa iväg.. Upp och köra igenom passet igen imorgonbitti, peppad!

Those Dancing Days - Can't find entrance

En lätt frukost innan jag skulle köra igenom mitt 60 min spinningpass, svettig och nöjd! Och får tacka finaste Isabel för cooldown sällskapet efteråt :) ♥


time flies

Spenderat hela dagen i Nyköping hos min fina storasyster och lilla Joel.. Gästade även på Hälsomagasinet och körde ett 50 min spinningpass.. Nu är sängen och boken ett faktum..

Dubbelspel

Köpte en bok, visade sig vara en aning svår att lägga ifrån sig.. Ska köra ett välbehövligt 60 min spinningpass klockan 18 på World Class, sen ska jag lägga mig och läsa resten av kvällen..


det där steget före

Nu vill jag bara höja volymen på ipoden, stänga av allting annat runt omkring, svettas bort allt godis och den överdrivna konsumtionen mat.. För övrigt inte hemma än, ombokad biljett pga försening och jag blir kvar i örebrolänet en natt till, ganska skönt!

motivation

Nu är jag ordentligt utsövd efter en helg hemma, och har även en vecka ledigt framför mig, bara massa träning, ingen stress.. Det senaste året har inte varit mitt, men jag ser ljust på det nya :)

 


Changing of the seasons


Inte mycket till vinter.. Men tror inte jag hört någon klaga..

Xmas

Gemenskapen i den här familjen på morgonen är lite som den är, det ska motioneras, några ligger och sover, och frukost, det får man äta själv, när det passar.. God Jul :)

 


Cat Power - Love and Communication

Har ätit toscakaka sen imorse, nu är den slut, go figure.. Vädret slog om till slush inatt och promenaden tidigare kändes inte speciellt givande.. Försöker gå igenom låtar jag ska köra till veckan, längtar till tisdag så jag får sätta mig på cykeln igen! Färskpressad grape/apelsinjuice.. ↓


dan före dan före dopparedan

Julavslutning på jobbet idag, och äntligen lite välbehövd ledighet.. Lite mer snö här uppe i Örebrotrakterna än hemma i Linköping.. Spendera lite kvalitetstid med långa promenader i skogen som vanligt med mamma, och formen, den fokuserar vi på efter helgen för jag ska äta lussebullar..

 

 


Kitteh luv


Smile... It Confuses People

1 timma, 6,5 km powerwalk i fleece, kändes som jag skulle flyta bort, men ruskigt skönt det är med energi och träningsglöd.. Laga lite mat och packa väskan, imorgon klockan 17 tar jag 10 dagar ledigt.. ( Kreativ på jobbet idag, passade på medans pärlorna var framme.. ↓ )

 

 


Kjempeflink

Motivationen gjorde en 360 idag, äntligen, 60 minuter spinning efter två månader ifrån cykeln, himla härligt att vara tillbaka! Men trots energiflödet och en rejäl endorfinkick så får man se upp för att man av ren vana ska köra på för hårt och få bakslag..


Ingen vidare dagsform

Träna var det.. Kände inte för mer än en promenad idag.. Måste även vara världshistoriens mest frusna människa, det om något gör att jag gärna drar mig för att gå utanför dörren mer än nödvändigt.. Men nu har jag en viss press på mig och jag ligger tillräckligt långt efter för att kunna släpa benen efter mig!

Vände mig nära en halv miljard gånger i sängen igårkväll efter att jag lagt ner huvudet på kudden vid circus 22 snåret, blev tillslut 4 timmars sömn innan jag skulle upp och än en gång har jag vankat som levande död på jobbet idag.. Fridens..

Formen 2008 (Något mindre med ink)

 


söndag hela dagen

Oförskämt mysigt sällskap fredag/lördagmorgon! Skön helg, förutom en molande huvudvärk igår eftermiddag och med jämna mellanrum resten av helgen.. Sarah och mackan kan sina lussebullar.. ↓


 


Love them veggies

Grönkål, broccoli, blomkål, vitkål, rödkål, brysselkål, kålrot..

Kålväxter är supermat i alla bemärkelser, väldigt underskattade men ändå bland det bästa vi har! Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn mf.. De är goda antioxidanter..  Kålväxter är även bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner mm.. Kål anses även renande för levern.. Kålväxter innehåller även ett enzym som bildar indoler och isotiocynater som skyddar mot olika sjukdomar. Kålväxter är bra för magen, innehåller nyttobakterier.. ​Kål innehåller glukosinolater (svavelhaltiga ämnen) som fungerar som antioxidanter och är bra för att motverka cancer (är anticarcinogena), bl.a. i matsmältningsorganen, men även bröstcancer och lungcancer enligt senare forskning.. Redan de gamla grekerna använde kålväxter för 2000 år sedan för att skydda mot cancer! Så, hugg in..

 

 


my sweet honey

Honung är ett slags socker, bättre än vanligt socker, men det består av enkla sockerarter som fruktos och glukos, som har lägre GI.. Honung bör inte värmas till höga temperaturer..  Uppvärmning runt 60 grader gör att viktiga enzymer som finns i honungen förstörs.. Och det vill vi inte så ge fan i det.. Jag föredrar alltid ekologiskt framför någonting annat,  rekommenderar Renée Voltaire - My sweet honey..  ♥


Carrotjuice

Hemma idag och 50 minuter frisk luft i rydskogen innan frukost och vartenda steg kändes som en gumminsnodd mellan fötterna.. Inte mycket kraft i kroppen, kommer behöva köra igång som nybörjare för att successivt få tillbaka styrkan.. Det tär på livglädjen en aning att inte kunna träna som vanligt, speciellt när man har blivit erbjuden ett jobb som kräver att jag är i god form.. Men jag är nog på fötterna snart igen, baby steps!

Morotsjuice med äpple och ingefära!

Fröbröd med morötter

Behövde någonting mer till spenatsoppan, så jag gjorde fröbröd och ingredienserna är inte mer än mandel, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, ägg och rivna morötter.. Yummy! Fråga för exakt mängd..



selleri

Läkarbesök igårkväll och idag fick jag gå hem från jobbet efter Luciafirandet, slutkörd i kroppen! Slängde ihop en dunderjuice, och nu tänker jag inte röra mig från soffan och filten på hela dagen..

 

 


beetroot smoothie

Inte många timmars sömn inatt, när man delar kudde med kurrmaskinen.. Älskar min juicemaskin.. Ingredienserna i denna är Äpple, rödbeta, ananas, broccoli, avokado, och  jordgubbar.. För den "ovana" må detta låta underligt, men det var fantastiskt gott och mängder med nyttigheter..


cuddlez, we haz it


mandelmjölk

Gotta love Raw Food.. Har gjort egen mandelmjölk för några dagar framöver och raw fudge som jag ska pilla i mig framför tvn ikväll, An Idiot Abroad på SVT1 klockan 21.30, ett måste varje Söndag! :)


Pure Greens

Morgonpromenad i Rydskogen, skulle inte vilja påstå att det var igår.. Sen frukost/brunch i form av två fulla glas Greens juice, ingredienserna ser ni nedan, ruskigt gott, och mättande..


Body fuel detox

Tokförkyld och brutalt trött trodde jag att jag skulle få sova ut ordentligt den här Lördagen men istället får man tidigt otippat besök av min fantastiska Mamma och Kalle.. Åkte även iväg och köpte mig en råsaftcentrifug, katastrof att jag inte äger någon egen med tanke på mitt tidigare jobb..

 

MUMS!


health

Health brings a freedom very few realise, until they no longer have it...

cup of tea

Helt otroligt att man fortfarande är dålig, ont i halsen, hosta, och den där tröttheten, hade varit bättre om man kunde gå i ide under vintertid för att slippa skiten.. Träna är det fortfarande inte tal om...


Dinner

Storstädning efter en brutalt lång dag på jobbet.. Två månader och två olika virus min kropp bearbetat efter varandra, inte alls förslappad i varenda muskel, känner mig som slime.. Ikväll blev det banana/peanutbutter pancakes, lite bär och en rackarns massa cocos över..


Morrn morrn

Då bor man på Skolgatan, två månader framåt..  Sovmorgon, upp klockan 8 och städa sen jobb!


love thy neighbor

Det enda jag hör, och någonsin hört, från grannen next door är: JAAA... Jag antar att det är en väldigt munter herre med stort sportintresse som bor där... Ikväll höjde jag julstämningen i min lagomt ojuliga själ, kollade på Julkalendern, åt risgrynsgröt med pepparkakskrydda, kanel och med en rejäl näve mandlar..

The ägg

You can do a lot of saker with ägg, you can do the pannkaka, the sunny side up, äggmacka, helkokt or löskokt.. And sometimes you can just do the stekt ägg på båda sidorna..


RSS 2.0