Inte igen

Jobbar man med småfolk har de en tendens att sprida sina förbannade virus på mig, hals, näsa och bihålor har varit i bättre tillstånd, och jag blir så satans trött.. Kan inte starta med ett träningspass och fördärva resten av veckan, så ikväll ligger jag hemma..


 

Smoothie på kakao, banan, fryst mango, youghurt, färskpressad apelsinjuice och proteinpulver..


Raw goodness

Jag föredrar naturliga ingredienser, alla dagar i veckan! Dessa chokladbollar gjorde jag på mandlar, cashewnötter, dadlar, kakao, cocosolja, lite kallt kaffe och cocos, YUM, minst sagt!


We can make the world stop

Det har varit otroligt mycket jobb de senaste dagarna, 55 min spinning på lördagmorgon, direkt efter stod vi ett par st från jobbet i feelgood montern ute vid Ikano halva dagen, kul, massa folk..  Haft finbesök av Emma sedan i Fredags, grabbarna våldgästade igårkväll och det blev en oplanerad men i vanlig ordning nykter utgång.. Detta är fjärde helgen utan sötsaker, men lyxade till det lite tidigare.. Smörgås med tonfiskröra och en semla till efterätt, det var jag värd! :)

 

 


Sweet tooth

Dagsformen på topp idag, stark, mycket energi, och de dagar ska man inte hålla tillbaka, utan istället köra extra hårt.. En helg kvar utan sötsaker, klarat detta galant bortsett från en söndagsfika i vimmerby jag inte kunde tacka nej till.. 4 veckor däremot tycker jag är kort, kommer lätt kunna lägga på ett par veckor, känner inte det minsta godissug, inte ens choklad.. Kanske beror på att fokusen ligger på någonting helt annat? :)

Lunch,middag

Ni som ville veta lite vad jag äter om dagarna, så kan jag bjuda på det enklaste idag, tog det som fanns hemma.. Röd curry med nudlar från i söndags, stekte på extra kyckling.. Middag blev inte mer än äggröra på 3 ägg med blandsallad, vitkål, paprika och proteinrika soyabönor..


Smile... It Confuses People

Vissa dagar är man mer peppad än andra, idag, not so much, men 55 min spinning med ett nytt gäng brandmän höjde motivationen en aning.. Energin kunde ha räckt för ett RPM pass med Johannah men jag gick ut 100% förra måndagen och tänkte ta det lite lugnare för att köra på ordentligt fram till veckoslutet..

Overkligt trött

Träning idag blev inte mer än body pump, och middag blev matlåda från häromdagen, kycklinggryta på cocosmjölk med kantareller, broccoli, vitkål och paprika, så enkelt som möjligt..


Glada motionärer

Jag får tacka för de härliga kommentarer en del av er lämnar efter er, verkligen kul att jag kan inspirera och bidra med någonting.. En fråga jag fick, och tusen tack för det sistnämnda, var, "Det skulle vara superkul att läsa ett inlägg om hur det var när du startade igång med all träning. Har du alltid varit aktiv och haft en (som Emelie skrive, kropp to die for!)?"

Träning! Jag tackar min far vars genetik jag fått ärva.. Av båda mina aktiva föräldrar har jag fått en bra grund, envishet och vinnarskalle, kan inte minnas att jag förlorade en enda tävling i skolan.. Förutom musik så var dans en självklar aktivitet, något jag gärna tar upp igen, runt 15 års åldern började jag med boxning och sedan hamnade jag i styrketräningsträsket.. Egentligen har jag inte tränat mer eller hårdare än någon annan, och har även lagt av helt vissa perioder bortsett från löpning och långa promenader.. Nu jobbar jag som spinninginstruktör på Feelgood i Linköping, Body Pump ligger nära till hands för lata dagar, utöver det - styrketräning.. Variation är viktigt!

Matvanor! Jag har delvis genetiken att tacka, samtidigt som jag äter hälsosamt och tränar hårt.. Ett bra förhållande och en bra balans till kosten är A och O.. Jag var vegetarian i 7 år, men de senaste två månaderna har jag lagt till skaldjur och kyckling av träningsmässiga skäl, det tog emot till en början men jag trivs med det valet.. Min kost består inte av något hokus pokus, mycket raw food, ekologiskt, grönsaker till förbannelse, frukt, nötter, ägg, bara naturliga råvaror, sällan färdiglagat, fabrikat eller någonting med en innehållsförteckning jag inte förstår.. Jag tar inga kosttillskott, som högst linfröolja ( Omega3 ) på morgonen.. Under en dag äter jag frukost, mellanmål, lunch, mellis och middag, bestämda tider, inget småätande! Men jag är inte mer än mänsklig, jag fuskar också, ibland! Delar gärna med mig om det är någon som har fler frågor..

 


Feelgood

55min morgonpass på feelgood, klart bästa starten på dagen, nöjda och svettiga deltagare! Gjorde även en vikt och fettmätning på jobbet med bra resultat.. Har några små mål fram till sommaren, ska försöka knåpa ihop ett schema och köra, blir mycket tunga styrkepass.. Har haft två riktiga off-dagar Torsdag-Fredag, vilat från träning och samlat ny kraft och energi, behövdes :)



Glee

Dinko sa på jobbet idag att jag gör inget annat än tränar, men inte idag, idag har jag faktiskt lagt Torsdagsspinningen på Therese, jag behöver vara hemma, vila, i soffan, framför Glee!


Ane Brun - Words

Trots att man är brutalt trött har man svårt att komma ner i varv efter 2h träning och lite mat i magen.. Bänkad i soffan och kellson ligger som en säck potatis på min högra arm.. Ska ta min bok och gå och lägga mig, och hoppas på att man inte drömmer lika fucked up som inatt..


You take my breath away

4 veckor har jag varit på banan nu, det både känns och märks på kroppen, verkligen skönt, men vila är prio för minsta lilla.. Däremot ingenting jag tänker göra idag, RPM ( spinning ) och Body Pump direkt efteråt står på kvällsschemat..

Lördag hela dagen

Lördag, och denna morgon har jag ett 55 minuter spinningpass på Feelgood.. Resten av helgen ska jag ta vara på varenda minut av i Småland!


peanut butter oatmeal

Eftersom jag alltid blandar i både det ena och det andra har jag svårt att äta havregrynsgröten som den är, blir så tråkigt annars.. En äggvita och en sked Green Choice Jordnötssmör, yummy!


Spicy Bananas

45 min spinning på Feelgood, riktigt peppad, gick extra bra med den nya Body Biken som stod på podiet.. På Lördagmorgon kör jag 55 och då får även resten av mina deltagarna känna på de nya cyklarna!

Som sagt är det godisfria veckor framöver, överlevde första helgen, men jag hade som tur var annat att fokusera på.. ♥ Har också provat Renée Voltaire's bananchips, att rekommendera!


Torsdag, allaredan

Riktigt skön sovmorgon, börjar 12.30.. Body Pump på Feelgood igår, möra muskler idag.. Efter jobbet går jag direkt på det andra, och ikväll kör jag mitt 45min pass, premiärköra mina nya shimanos, taggad! Även dags att prioritera annat på kroppen än träning, färg perhaps ?


Alla dagar är inte bra dagar!

Eftermiddagspass, 60 min spinning för brandmännen på Feelgood, ett ordentligt gäng vältränade deltagare.. Själv har jag sovit uselt, och fokusen är inte där den ska vara!

 


Blueberry oatmeal & Scrambled eggs

Jo, jag har fått dille på apelsinklyftor, dagliga cravings.. Annars idag, blåbärsgröt och äggröra!


Bättre sent än aldrig

Den som väntar på något gott.. Fick min nyårsklänning idag..


Muntergök

Vaknade på fel sida idag.. Träna gick inte alls, 30 min core som jag pinade mig igenom av olust, skulle därefter köra igenom mitt pass men hade glömt synka låtarna på telefon, kul, hej!


Ett svin, på ett bra sätt

60 min spinning på WorldClass, tungt, riktigt bra pass.. Efter det blev det currygryta på cocosmjölk med räkor och banan! Råder inga tvivel om att jag saknar sällskapet jag hade igår..

Trött tjej!


Waffles

Idag blev det våfflor, med apelsinklyftor och blåbär.. Skulle föredra keso eller kesella mixat med blåbär / hallon.. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kli, frön, salt och bakpulver... Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet... ( Jag gjorde en halv sats.. )


Protein and Carbs

Frukost i all ära.. Havregrynsgröt med två äggvitor och en rackarns massa hallon!


It's all in your head

Körde igenom mitt pass för ett härligt litet gäng på Feelgood nu på förmiddagen, efteråt blev det ytterligare en timma på Carros bodypump, träningsvärken ett par dagar framåt är ett faktum då jag inte lyft en vikt på två månader! Min supergoda wook jag gjorde igår satt på sin plats när jag kom hem..

Det märks på passen att många håller sina nyårslöften, i ungefär en månad.. Sätt inte så höga mål och en för stor press på dig själv att du tillslut ger upp, det är de små förändringarna som gör skillnad och som ska vara en del av din vardag! 


Onsdag

Storstädning på skolgatan, torka golv och diverse, kellson är en champ på att dra kattsand över hela lägenheten efteråt.. Har inte sovit ett skrutt inatt, jävla oväder, trött som busen, mina sömnvanor vet jag inte vart de flugit någonstans.. Ingen träning idag, behöver den energin till imorgonbitti..

Two times sweat

2 timmar spinning, inte varje dag jag lyxar till det men det fick bli så idag med tanke på att jag var tvungen att köra mitt eget och gärna ville köra Dannes pass också.. Vila big time imorgon!

 


Ordning och reda

Såhär ser det ut när jag kliver innanför dörren, och kellson välkomnar med en förvånad blick..


oatmeal with egg

1h morgonpromenad med Pjer runt stångån innan frukost, tog emot en aning i benen idag efter passet igår och lite sömn.. Frukost idag blev havregrynsgröt med 2 äggvitor, lite kanel och färska mangobitar, färskpressad juice på apelsin, morötter och lite ingefära!


Bad Time For A Good Time

60 minuter spinning på WorldClass, allting kul att köra för olika instruktörer och få inspiration! Hinner inte mer än komma hem förrän jag har Kellson i knät, sällskapssjuk rackare den där.. Middag blev halloumi och massa grönsaker, och fylla på med massa vatten, viktigt..


Blomkålsmos

Istället för potatis gör jag blomkålsmos.. Koka blomkålen tills bitarna är lagomt mjuka, häll av vattnet, lägg i en klick smör, lite peppar och salt och mixa med stavmixer.. Busenkelt.. :)


gottegris

4 veckor utan sötsaker, kan för en gottegris som mig vara ypperligt svårt att hålla när fredagen smyger på, men är man samtidigt målmedveten och träningsgalen så slår det ena ut det andra och jag har gjort det tidigare.. De två första veckorna är alltid de som tar emot och efter det ger det resultat.. Att man bör sluta med socker är inte alla gånger en viktfråga utan mer ur hälsoperspektiv.. Socker har överhuvudtaget ingen positiv påverkan förutom för stunden..

 

 

( abs are made in the kitchen )


John ME - The Faker

Ibland ger jag mig för sån här musik.. John ME - The Faker

1 Januari 2012

Jag får tacka mina vänner för nyårssällskapet och den otroligt goda maten.. Eftersom intaget av alkoholhaltiga drycker är näst intill obefintlig och ej något jag förgiftar min kropp med mer än ett glas vitt, så är jag ej bakfull som många av er, men väldigt trött, soffa, täcke, film, är ett faktum..


RSS 2.0